Godišnji odmor za 2013.

Dopis ravnatelju u/s ne korištenog godišnjeg odmora na klinici za ženske bolesti i porode ...

 

  

HRVATSKI STRUKOVNI SINDIKAT MEDICINSKIH SESTARA / MEDICINSKIH TEHNIČARA

PODRUŽNICA SPLIT

 

Split, 5.studenog 2014.

                                                                          n/p sanacijskog upravitelja

                                                                     prim.doc.dr.sc. NIKOLA KOLJA POLJAK,dr.med.

 

Predmet: Godišnji odmor

Poštovani,

Obraćamo Vam se i ukazujemo na problem koji su istaknule članice Sindikata sa Klinike za ženske bolesti i porode. Naime, postoji određeni broj medicinskih sestara koje još nisu iskoristile godišnji odmor za 2013. godinu.

Naše članice dobile su informaciju od Vaše nadležne službe, da ne mogu koristiti godišnji odmor jer  je zakonski rok za korištenje godišnjeg odmora istekao. Stoga Vas molimo da točnost ove informacije hitno provjerite te da omogućite korištenje godišnjeg odmora izvan zakonskog roka ili da im se isplati naknada za neiskorišteni godišnji odmor. Isto tako molimo Vas da se prikupe i provjere  podaci sa svih klinika/odjela/zavoda i službi  o tome gdje se još nisu koristili godišnji odmori. Nedopustivo je da su djelatnici poslani na korištenje slobodnih dana  kako se ne bi pojavio višak sati izvan mjesečnog fonda, a  dani godišnjih odmora ostali su  neiskorišteni.

 Po prijavi naših članova ovakva pojava je redovita i to na više klinika/odjela/zavoda i službi. Isto tako  nedopustivo je  da se zbog straha od viška sati izvan mjesečnog fonda smanjuje broj izvršioca čime se krši „ Pravilnik o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti “. Očekujem da provjerom rasporeda to i utvrdite, a ne tražite od nas da Vam dostavimo na kojim se odjelima to radi, smatramo da je dužnost poslodavca da kontrolira rasporede i evidencije rada.

 

S poštovanjem,

 

Dopredsjednica podružnice           

 

                                                                                                                                                              Katica Kukoč,ms