Izlet za dan sestrinstva

Povodom međunardonog dana sestrinstva HUMS, HSSMS-MT i HKMS organiziraju izlet u

 NOVI SAD

Sombor & Subotica 3.5.’19.

 

1) petak SPLIT – SOMBOR

Sastanak putnika za putovanje u Novi Sadna autobusnoj postaji Sukoišanska u Splitu u u 21:30 sata. Upoznavanje s vodičem putovanja, ukrcaj u autobus i polazak autocestom prema Zagrebu i Osijeku. Noćna vožnja uz redovne stanke za odmor.

 

2) subota SOMBOR – SUBOTICA

Prelazimo državnu granicu i vozimo za Sombor. Dolazak očekujemo oko 8:30 sati. Stanka za šetnju i obilazak grada koji je u Bačkoj, okružen s 18 salaških naselja i broji oko pedesetak tisuća stanovnika. Gradom teče rijeka Mostonga, a njegova je koljevka bila na otočićima ove rijeke u doba prije provale Huna. Potpao je pod krunu dinastije Habsburg krajem 17.st. nakon progona Turaka. Ovo je bilo zlatno doba grada iako ga je pogodio i snažan potres i smrtonosna kuga. Nakon predaha u Somboru nastavljamo putovanje do Subotice.Najsjeverniji grad i drugi po broju stanovnika u Vojvodini. Smjestio se samo 10 km od mađarske granice i broji oko 140 tisuća stanovnika. Kao važno trgovačko središte na ruti iz Europe prema Aziji i kao grad uronjen u Habsburško-Osmanski sukom Subotica se razvila u lijepu urbanu cjelinu. Posebnost grada je multi-etnički sastav stanovništva, osim Mađara, Hrvata i Srba, ovdje žive Romi, Nijemci, Crnogorci i Bunjevci. Obići ćemo zgradu obnovljenog Kazališta, Knjižnicu, Gradsku kuću, razgledati secesijske fasade i obići glavne sakralne spomenike. Slobodno vrijeme za šetnju, fotografiranje ili ručak. Ponovno okupljanje skupine sredinom poslijepodneva i odlazak prema Novom Sadu (oko 100 km autocestom). Smještaj u hotelske sobe.ZAJEDNIČKA VEČERA. Noćenje.

 

3) nedjelja NOVI SAD – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela. Danas obilazimo najveći i glavni grad Autonomne pokrajine Vojvodine. Novi Sad ima pozivni broj 021 i broji nešto više od 200 tisuća stanovnika, a pripojeni su mu Petrovaradin i Srijemska Kamenica s nasuprotne strane Dunava. Osnovan je tek u 17.st. i naseljavali su ga pretežno Hrvati, Srbi, Nijemci, Židovi, Mađari, Armenci i Grci. Nakon otkupa privilegija slobodnog kraljevskog grada raste u značaju i posebno u trgovini.U SFRJ ulazi kao najrazvijeniji grad u državi. Obilazimu: Gradska kuća, župna crkva Imena Marijina, Saborna crkva i Vladičanski dvor, Sinagoga (druga po veličini u Europi), Banovina, zgrada Matice srpske, spomenik Svetozaru Miletiću. Slobodno vrijeme za individualne razglede. Poslijepodne oko 14 sati nastavljamo vožnju autocestom prema Splitu. Dolazak na polaznu postaju očekujemo oko jedan sat iza ponoći. Naše putovanje u Vojvodinu završava.

 

Cijena putovanja u Vojvodinu iz Splita

·         990,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije

·         1.060,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

 

Načini plaćanja: Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 300,00 kn po osobi.

Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. Moguće je 40% cijene plaćati obročno s dospijećem plaćanja nakon polaska. Odgoda se ostvaruje terećenjem kreditne kartice 21 dan prije polaska, a na maksimalno 3 dodatna mjesečna obroka. 

 

Cijena putovanja UKLJUČUJE: Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi jednog (1) noćenja s doručkom, zajedničku večeru u jednom od gradskih restorana, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

 

Cijena putovanja NE UKLJUČUJE: Usluge koje nisu navedene u rubrici 'cijena uključuje', smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 180,00 kn), osobne troškove, troškove ulaznica, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 50,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Napomene: (1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika, (2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o., (3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska, (4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene, (5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije, (6) datum objave paket aranžmana 15.02.2019.

Prijave i rok za prijavu: 28.02.2019.

Javite se predstavnici Sindikata